Onverantwoorde veiligheidsrisico's door online BHV cursussen

Definitie "online BHV cursus"

Voorafgaand aan dit betoog wil ik de lezer graag duidelijk maken wat ik met de term "online BHV cursus" bedoel.

 

In dit betoog bedoel ik hiermee die cursussen die enkel en alleen een online component hebben. Hier zit dus geen enkel vaardigheidscomponent bij waarbij bv op een reanimatiepop geoefend wordt of een cursist een brandblusser vast heeft gehad, borgpen heeft moeten verwijderen en daadwerkelijk met deze blusser een brandje heeft geblust.

Onveiligheid door online BHV cursussen

Bij online BHV cursussen wordt wel een stuk theoretische kennis overgedragen maar ontbreekt het vaak volledig aan het herkennen en toepassen van deze theorie in de praktijk. Ik maak de vergelijking wel eens dat dit hetzelfde is als een hartchirurg die alleen maar online cursussen gevolgd heeft om hartchirurg te worden en we die vervolgens in een operatiekamer jouw dierbare gaat opereren

Reactie schrijven

Commentaren: 0