Generalist of Specialist?

Evenementenbeveiliging heeft zich de afgelopen decennia ontwikkelt tot een volwassen specialisatie binnen de beveiligingsbranche. Niet voor niets hebben verschillende brancheverenigingen aparte secties waar evenementenbeveiliging onder valt.

 

Allround beveiligingsbedrijven ofwel generalisten

Een eenvoudige conclusie zou kunnen zijn: beveiligingsbedrijf = beveiligingsbedrijf en ze bieden allemaal hetzelfde aan. Ons inziens gaat dit allang niet meer op.

 

Opleiding Evenementenbeveiliger

Al vele jaren geleden heeft zowel de overheid als de branche ingezien dat er een aparte cursus/opleiding moest komen voor evenementenbeveiligers. Dit is vorm gegeven door de cursus Event Security Officer (ESO) te ontwikkelen en deze door het landelijk examenbureau SVPB af te laten toetsen.

 

Aanvullende cursussen en trainingen voor evenementenbeveiligers

Binnen onze eigen organisatie beschouwen wij de ESO cursus slechts als een vertrekpunt. Door onze jarenlange ervaring als evenementenbeveiligingsorganisatie hebben wij zelf onze standaard hoger en breder gelegd. Denk hierbij aan cursussen zoals EHBO, BHV, Aanhoudingstechnieken, Crowd Management en Alcohol & Drugscursussen. En dit is nog niet eens alles.

 

Werkervaring van evenementenbeveiligers

Het maakt ons inziens nogal een verschil of beveiligingsmedewerkers een aantal keren per jaar een evenement beveiligen of dat een team dit het hele jaar door doet. Ervaring met omgang met mensen, steeds veranderende omstandigheden en publiek zijn slechts enkele zaken die bij steeds groter wordende evenementen met bijkomende complexiteit en verantwoordelijkheid steeds belangrijker worden. Vergeet hier ook zeker het gebruik van alcohol en drugs niet.

 

Ervaring als beveiligingsbedrijf zelf

Naast dat de beveiligers wel of niet veel ervaring hebben met het werken op evenementen is het natuurlijk ook zo (en misschien nog wel veel belangrijker!) dat de gehele beveiligingsorganisatie al dan niet veel ervaring heeft met het adviseren, voorbereiden en uitvoeren van evenementenbeveiligingsopdrachten.

 

 

Bovenstaande lezende... bent u nog steeds van mening dat ieder beveiligingsbedrijf ook in staat is met voldoende kennis en kunde (complexe) evenementenbeveiligingsopdrachten uit te voeren?

 

Bent u op zoek naar een ervaren partner op het gebied van evenementenbeveiliging?

Neem gerust contact met ons op. Onze contactgegevens staan onderaan deze pagina.

 

Veiligheid is ons Ambacht, Gastvrijheid onze Passie